House Energy Optimum (HEO): gegarandeerde energieprestatie en lagere ontwerp- en bouwkosten voor nieuwbouwwoningen

Tijdens Building Holland wordt House Energy Optimum (HEO) geïntroduceerd. Met HEO bouwt u energiezuinige woningen tegen lagere ontwerp- en bouwkosten. Werken met HEO zorgt er bovendien voor dat u een verzekerde energieprestatiegarantie kunt afgeven. Het systeem is geschikt voor de meeste type rijwoningen. De vak experts van Building Holland hebben HEO bekroond met een gouden medaille.

Geïntegreerd HEO systeem

Binnen het HEO systeem is een blauwdruk ontwikkeld waarmee nieuwbouwwoningen voldoen aan de (toekomstige) BENG en NOM-eisen. In het uitgewerkte systeem zijn alle bouwkundige (isolatie en luchtdichting) en installatietechnische (koeling, verwarming en ventilatie) maatregelen optimaal op elkaar afgestemd. Doorrekeningen van bestaande referentiewoningen laten aanzienlijke besparingen op bouw- en ontwerpkosten zien.

 

Besparing op bouw- en ontwerpkosten

De besparing wordt veroorzaakt door verbetering van het ontwerp- en bouwproces. De geïntegreerde pre-engineering hoeft in de praktijk alleen nog maar projectspecifiek te worden toegepast. 85% van het voorwerk is al verricht. Deze integrale benadering zorgt voor een betere ontwerp- en bouwkwaliteit én een proces dat sneller verloopt dan normaal. Het resultaat is een betere woning en lagere ontwerp- en bouwkosten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 10%.

 

Vraag vanuit de markt

House Energy Optimum is ontstaan vanuit de vraag van architecten, ontwikkelaars, corporaties en aannemers om nieuwbouwwoningen te laten voldoen aan BENG en NOM-eisen. Uitgangspunt was het vinden van het optimum tussen bouwkundige én installatietechnische maatregelen. Daardoor worden energieprestatie, comfort en een gezond binnenklimaat geborgd.


HEO is ontstaan uit een strategische samenwerking tussen ATAG Verwarming, Duco Ventilation & Sun Control, Jaga, Kingspan Insulation, Kingspan Unidek en Ubbink. Meer informatie is te vinden op www.bouwheo.nl.

Events / Acties

Referenties

  • 14 t/m 16 mei
  • * WORKSHOP *
  • * WORKSHOP *
  • Hotel Modez
  • Duinzicht
  • Brug Unilever
  • Medisch Centrum