78 Galerijwoningen Cleijn Duinplein, Katwijk

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
W-E installatie advies Katwijk
Opdrachtgever
Dunavie
Installateur
Bonarius Zuid- Holland
Oplevering
Eind maart 2012
Producten

De woningen aan het Cleijn Duinplein 1-155 in Katwijk ondervinden een renovatie. Alle verwarmingssystemen van de woningen worden vervangen door energie besparende oplossingen van Jaga, namelijk de Low-H2O radiatoren. Deze radiatoren bestaan uit koperen buizen en aluminium lamellen. Deze metalen geleiden veel beter dan andere metalen. Door hun geringe waterinhoud (10% van een gewone radiator) reageert het water veel sneller op verwarming in de ketel en koelt desgewenst ook sneller af. Kortom, de Low H2O-techniek zorgt voor snellere opwarming, is energiebesparend en de temperatuur blijft in alle ruimten perfect onder controle, terwijl het comfort-, leefbaarheids en afwerkingsniveau van de woning significant wordt verhoogd.

Men heeft voor dit project gekozen voor het type Tempo. Deze wandradiator is elegant en uitgevoerd met een geïntegreerde energiemeter; de cv-leidingen zijn zoveel mogelijk aan het zicht ontrokken door ze in de bekleding weg te werken.

De lage cv-watertemperaturen worden opgewekt door een zogenoemde gasabsorptiewarmtepomp. De maximale aanvoertemperatuur van dit systeem bedraagt 70°C.

In de badkamers zijn de Helios handdoekradiatoren toegepast, hierop kan men ideaal de handdoeken drogen.

Planning en inhoud
De aannemer Heembouw is begonnen vanaf 3 oktober 2011 met de renovatie van de woningen. Naar planning zullen alle 78 woningen, waarvan de badkamer, keuken en toilet gerenoveerd worden, eind maart 2012 klaar zijn. Het vervangen van radiatoren en het aanbrengen van isolatieglas zijn onderdeel van de renovatie.

In november 2011 zijn de buitenwerkzaamheden gestart waarbij de gemeenschappelijke ruimten vernieuwd zijn. Zo is de entree uitgebouwd en zijn de gevels geïsoleerd. Door het aanbrengen van een nieuwe (isolerende) stuclaag verbetert de uitstraling van het woongebouw. De verwachting is dat voor de

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • CS Rotterdam
  • Acaciapark
  • Brug Unilever
  • Eschmarke