B30

Aanvullende informatie

Architect
KAAN architecten
Adviseur
Opdrachtgever
Facilicom
Installateur
Breijer
Oplevering
April 2017
Producten

B30 IS EEN STATIG RIJKSMONUMENT GEBOUWD TUSSEN 1912 EN 1917 IN DEN HAAG. FACILICOM KREEG IN 2014 DE OPDRACHT OM B30 OM TE TOVEREN TOT DENKTANK EN KENNISCENTRUM VAN DE RIJKSOVERHEID. ANNO NU KOMEN VERLEDEN, HEDEN EN TOEKOMST OP EEN UNIEKE WIJZE SAMEN.

Het nieuwe B30 moest geen doorsnee kantoor worden. Samen met architecten en specialisten bedacht Facilicom een ontwerp waarin het rijke verleden van het pand doorklinkt in de moderne ambitie en innovatie van nu, met daarin een bijdrage van Jaga. Het resultaat mag er zijn. Een elegante en unieke werkomgeving waarin de architectuur voorzieningen en dienstverlening in het pand naadloos op elkaar aansluiten. In 2017 werd op een unieke wijze, namelijk door Koning Willem-Alexander, het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 30 geopend.

Werkomgeving B30

In B30 zijn 5 organisaties gevestigd en wordt hoog- waardig onderzoek verricht. Er vinden bovendien prikkelende debatten en seminars plaatst. Het gebouw is voorzien van 450 flexwerkplekken, een espressobar, restaurant en bibliotheek. Het gebouw leent zich ervoor dat er genoeg ontmoetingsplekken zijn waar mensen met elkaar kunnen sparren of samenwerken. Uniek aan dit pand is o.a. de overkapte binnenplaats die centraal in het gebouw ligt. B30 is een plek waar gewerkt wordt aan de toekomst van Nederland.

De keuze van Jaga

In het B30 gebouw zijn Briza en Strada radiatoren geplaatst. Deze radiatoren zijn ingebouwd in de wand of in de grond. Tijdens de verbouwplannen waren de geluidseisen van groot belang daarom is er gekozen om de Strada radiator in diverse ruimtes te installeren. De Briza radiator is toegepast in de werkruimtes om deze van een optimaal werkklimaat te voorzien. Facilicom heeft samen met haar partners de statigheid van toen verweven met de ambitie van nu. Komende 30 jaar biedt Facilicom het onderhoud en de dienstverlening van het pand.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Dahliastraat
  • Raad v State
  • Council House
  • Glorieux