Biesbosch Museum

Aanvullende informatie

Architect
Studio Marco Vermeulen
Adviseur
Overdevest
Opdrachtgever
Biesbosch Museumeiland
Installateur
Werkendamse
Oplevering
2015
Producten

Het Biesbosch Museum is volledig vernieuwd. Het gebouw en de inrichting zijn enorm veranderd, verdubbeld in oppervlakte, uitgebreid met een gratis bezoekerscentrum, een wisseltentoonstellingsruimte, een nieuwe vaste tentoonstelling, een winkel en restaurant.

Het gloednieuwe gebouw heeft groene daken, van waar je een prachtig uitzicht over De Biesbosch, de wandelpaden en de waterspeeltuin hebt.

Klimaatbeheersing

De grote glazen puien in het museum bieden prachtig uitzicht, maar ook een uitdaging voor de installatietechniek. Adviseur Overdevest koos voor Jaga Clima Canal voor verwarming en koeling, zodat zowel in de zomer als in de winter een goed binnenklimaat heerst.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Energiesprong
  • Rode Olifant
  • Council House
  • Eschmarke