Collage Bennekom

Aanvullende informatie

Architect
Abken Schrauwen Architecten
Adviseur
Opdrachtgever
CNS
Installateur
Blankenspoor Installaties
Oplevering
Augustus 2010
Producten

De naam Collage weerspiegelt het samengaan van de Wilhelminaschool, Welstede, Cultura en Sociaal Cultureel Centrum ‘t Laag. Het splinternieuwe gebouw in Bennekom is speciaal voor hen gebouwd. Het complex is zo ingericht dat de verschillende instellingen van dezelfde voorzieningen gebruik kunnen maken. Zo zijn er in het complex niet alleen lokalen aanwezig maar ook een grote bibliotheek, geluidsdichte ruimtes om instrumenten te bespelen en vergaderruimtes. Kortom overal is over nagedacht in dit complex!

Ook over het binnenklimaat. Het centrum wordt verwarmt én geventileerd door het Jaga Oxygen systeem. Dit systeem zorgt voor veel gezonde lucht, ofwel lucht met de juiste CO2-verhouding. Doordat het binnenklimaat op deze manier optimaal is, voorkomt het gezondheidsproblemen, als hoofdpijn en allergische reacties. Ideaal voor scholen waar dagelijks veel kinderen en leraren aanwezig zijn.

Het Jaga Oxygen systeem bestaat uit meerdere onderdelen. Naast de Low-H2O radiator, zit er ook een refresh unit in de kast ingebouwd. Deze unit zuigt op kniehoogte geruisloos buitenlucht binnen, vervolgens wordt dit geheel gefilterd, opgewarmd tot de juiste temperatuur en zonder buitengeluiden het lokaal binnengeleid. Aan de andere kant van het lokaal verlaat de lucht via afzuigroosters de ruimte. Het CO2-gehalte wordt gemeten door een CO2- sensor die in elk lokaal aanwezig is. Deze geeft aan hoeveel CO2 aan-en afgevoerd moet worden via het Jaga Oxygen Systeem en de afzuigroosters. Het Jaga Oxygen Syteem is daardoor uitermate geschikt om de Collage in Bennekom te voorzien van het juiste binnenklimaat.
 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Jan Lelsstr.
  • Woning Rijssen
  • SSGN Nijmegen
  • Botlek