Dahliastraat, Kerkrade

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
Aannemer - BAM woningbouw Weert
Opdrachtgever
Woningbouw vereniging - Hestia Groep
Installateur
Giesbers & van de Graaf, Rotterdam
Oplevering
Deel 1: november 2012, deel 2: najaar 2013
Producten

In de Dahliastraat in Kerkrade zijn systeemwoningen uit de jaren ’60 en ’70 aangepakt met een supersnelle en opzienbarende renovatie. In totaal worden 153 huurwoningen van Hestia groep in Kerkrade duurzaam gerenoveerd volgens het passief-huisconcept. Hierbij wordt gestreefd naar een woning die zo energiezuinig mogelijk is.

Een typerend kenmerk van deze systeemwoningen is dat zij op veel plekken in de woning energie lekken, zoals door hoeken en gaten. Alle woningen krijgen dankzij een innovatieve aanpak in tien werkdagen compleet nieuwe gevels, een nieuw dak met zonnepanelen en ze worden op passief-huisniveau gebracht. Door deze renovatie besparen de bewoners van de eengezinswoningen maar liefst € 100,- per maand op de energierekening.

Energie besparen met Jaga Tempo
Alle verwarmingssystemen van de woningen worden vervangen door energiebesparende oplossingen van Jaga, namelijk de Low-H2O radiatoren. De Jaga radiatoren type Tempo zijn voorzien van de Low-H2O technologie, met de supergeleidende en ultrasnelle Low-H2O warmtewisselaar. Deze technologie zorgt voor een snelle reactie op de vraag naar warmte en biedt meer comfort met minder energieverbruik. Daarnaast biedt dit type een veilige en lage aanraaktemperatuur, waardoor men zich niet kan verbranden aan het toestel. Kortom, de Low-H2O techniek zorgt voor snellere opwarming, is energiebesparend en de temperatuur blijft in alle ruimten perfect onder controle, terwijl het comfort-, leefbaarheids- en afwerkingsniveau van de woning significant wordt verhoogd.

 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • De Vloot
  • Hotel Modez
  • Portiekflats
  • Brandenburg