Gerardus Majella basisschool, Lopik

Aanvullende informatie

Architect
BBHD Architecten
Adviseur
Adviesbureau Technion
Opdrachtgever
Installateur
Bogro Warmte Totaalzorg
Oplevering
Oktober
Producten

In Lopik is het nieuwe gebouw van de katholieke basisschool Gerardus Majella geopend. Het gebouw biedt ook ruimte aan een logopediepraktijk en buitenschoolse opvang en er wordt samengewerkt met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook is er een dependance van het Medisch Centrum Lopik gevestigd.

In het schoolgebouw is het Oxygen Hybrid-systeem van Jaga toegepast, met bijbehorende Hybrid Campus-radiatoren. Het geheel vormt een vraaggestuurde combinatie van verwarming en ventilatie, wat zorgt voor de juiste luchtkwaliteit op ieder moment van dag en in alle seizoenen. Oxygen Hybrid is door Jaga speciaal ontwikkeld als een eenvoudig en energiezuinig binnenklimaatsysteem voor scholen. Een lerares spreekt dan ook van een “zeer luxe systeem. Erg fijn dat per ruimte het binnenklimaat simpel geregeld kan worden.”

De Hybrid Campus-radiatoren voeren via de buitengevel rechtstreeks verse buitenlucht aan. Deze wordt gefilterd van onder meer pollen en stofdeeltjes, zodat er zuivere lucht overblijft. Tegelijkertijd verwarmt de Low H2O-warmtewisselaar binnenlucht. De gefilterde buitenlucht en de binnenlucht worden vermengd en komen verwarmd en zonder tocht het lokaal in. Via een afzuigsysteem in elk klaslokaal wordt de vervuilde lucht afgevoerd. Medewerkers van de school zijn enthousiast: “We doen zelden deuren of ramen open voor frisse lucht. Dat is gewoon niet nodig.”

In ieder lokaal meet een CO2-sensor constant de kwaliteit van de binnenlucht. Via het zogeheten Green Wire Bus-systeem zijn alle componenten met elkaar verbonden: radiatoren, afzuiginstallaties en CO2-sensoren. Het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke Jaga-regelingssysteem ECO 2 Fit stuurt vervolgens alles aan. Per lokaal is altijd individuele bijsturing mogelijk.
 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Vleuterweide
  • Jan Lelsstr.
  • Brandenburg
  • Raad v State