Hotel Bruno

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
Opdrachtgever
Room Mate Hotels
Installateur
Brabant Installatietechniek
Oplevering
2018
Producten
 Het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam is gerenoveerd en verbouwd naar hotel Bruno van keten Room Mate Hotels. In de zomer van 2019 opende het hotel zijn deuren. ‘Pakhuis Meesteren’ was de naam van het bedrijf dat vanaf 1818 een deel van de Rotterdamse handelsactiviteiten van de V.O.C. overnam. Het gebouw diende lange tijd als opslagruimte voor thee, zaden en noten.

 

Room Mate Hotels

De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels liet het pand verbouwen tot een modern hotel, voorzien van alle comfort en luxe. Het hotel heeft 230 kamers, ‘long stay’ appartementen, meerdere vergaderruimtes en een mercado (supermarkt en restaurant in Spaanse stijl). Het is ingericht door Teresa Sapey, de avant-garde architecte.

De architecten de karakteristieke elementen van het gebouw zoveel mogelijk intact gelaten. Zo zijn de gevels hersteld en zijn de herkenbare groene laad- en losdeuren gereconstrueerd en voorzien van nieuwe ramen. Ook de inrichting van het hotel is een combinatie van oude en nieuwe elementen.

 

Ventilatorconvectoren van Jaga

Opdrachtgever Brabant Installatie Techniek vroeg Jaga om een binnenklimaatoplossing te leveren waarmee de hotelkamers afzonderlijk van elkaar konden koelen en verwarmen. Belangrijke eis hierbij was het geluidsniveau.

Jaga adviseerde de innovatieve Briza 22 te plaatsen. Een fancoil unit dat actief koelt én verwarmt. Deze ventilatorconvector is qua vermogen en koelcapaciteit te vergelijken met airconditioning, maar kan daarnaast een ruimte ook super snel verwarmen op zeer lage watertemperaturen. Door de stille maar zeer krachtige motor heeft Briza 22 ondanks het hoge vermogen, een uitzonderlijke stille werking (niet meer dan 35 DB) dat door de firma Peutz is getest en zo voldoet aan de hoge geluidseisen van deze hotelketen.
 
Briza 22 is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw. Bij hotel Bruno zijn uiteindelijk in het hele pand 239 units in het plafond ingebouwd. De hotelkamers zijn voorzien van een systeem waarmee het klimaat individueel per kamer door middel van de keycard te regelen is.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • De Vloot
  • CS Rotterdam
  • Brug Unilever
  • Jan Lelsstr.