Luxe woning De Lier

Aanvullende informatie

Architect
-
Adviseur
-
Opdrachtgever
-
Installateur
Ben Overgaag
Oplevering
1014
Producten

In het plaatsje ‘De Lier’ is zo’n twee jaar geleden een mooie, grote woning voor een Westlandse familie gebouwd. Installateur Ben Overgaag nam daarbij onder andere de verwarmings-, ventilatie- en koelinstallaties voor zijn rekening. Het resultaat? Een comfortabel leefklimaat en energiezuinige woning waarmee de familie jaren vooruit kan.

Fijn leefklimaat

“In 2013 zijn wij aan de slag gegaan met het installatiewerk in de vrijstaande woning”, vertelt installateur Ben. “We zijn begonnen met de ontwikkeling van een installatieplan. Daarbij kregen wij alle vrijheid van de familie, maar we moesten wel rekening houden met de grote hoeveelheid ramen in de woning. Ook de eis om in ieder afzonderlijke ruimte een fijn en comfortabel leefklimaat te creëren was van belang. Deze vraag krijgen we overigens de laatste jaren steeds vaker van consumenten. Mensen willen namelijk steeds meer comfort in hun woning.”

Goed advies

“In het geval van dit project was advies van een expert van Jaga noodzakelijk”, gaat Ben verder. “Mede door de omvang van het project en de grote hoeveelheid ramen hadden we goed advies nodig. Zo zijn we uiteindelijk samen met Jaga tot de perfecte verwarmings-, ventilatie- en koeloplossingen voor deze woning gekomen.”

Drie oplossingen in één

“Uiteindelijk is de keuze gevallen op vloerverwarming in combinatie met Clima Canals van Jaga bij de ramen. In eerste instantie dacht de architect dat alleen vloerverwarming voldoende warmte zou geven. Maar daar zijn wij niet mee akkoord gegaan. Vloerverwarming wordt namelijk langzaam warm, daarnaast haalt het de kou bij grote ramen niet weg”, gaat Ben verder.

“Daarom zijn er dus ook Clima Canals geplaatst. Deze inbouwoplossingen zorgen voor volledige klimaatbeheersing, omdat zij kunnen verwarmen, koelen én ventileren. In het geval van dit project halen de radiatoren de koude lucht weg en vangen zij de koude luchtval op. Door de drie in één oplossing zorgen de radiatoren in de zomer voor aangename koelte en in de winter maken ze de woonruimtes behaaglijk warm.”

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Energiesprong
  • Majella school
  • CJG Zutphen
  • Bennekom