Porsche Centrum, Rotterdam

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
AA Installatie Techniek Nederland B.V.
Opdrachtgever
PON Nederland
Installateur
AA Installatie Techniek Nederland B.V.
Oplevering
Najaar 2011
Producten

Porsche staat al jaren bekend om snelle auto’s en functioneel design van hoge kwaliteit. Deze bolides worden al sinds 1949 vanuit Duitsland geëxporteerd naar Nederland. In 2011 opende een nieuw Porsche Centrum haar deuren in Rotterdam. Het gebouw waarin het nieuwe Porsche Centrum zich bevindt wordt geheel verwarmd door Jaga Low H2O-radiatoren. Deze manier van verwarmen zorgt ervoor dat er in het gebouw aan de Landaulettestraat geen andere vormen van verwarming nodig zijn. Vrijstaande Mini’s van Jaga, met toepassing van de DBE-techniek, zorgen voor een bijzonder prettig binnenklimaat.

Voor de showroomontwerper was het belangrijk dat het Porsche gevoel werd uitgestraald. Bij de vormgeving van de showroom heeft dit gevoel een belangrijke rol gespeeld bij de zoektocht naar een geschikt verwarmingssysteem. Dit systeem zou genoeg ‘power’ moeten leveren om de gehele showroom te verwarmen. De kleine krachtpatser van Jaga, de Mini DBE, was daarbij een logische keuze. De DBE-techniek zorgt ervoor dat er 3 maal meer warmte wordt afgegeven dan bij een gewone radiator met dezelfde afmetingen. Door dit kleine type Low H2O-radiator te gebruiken, wordt het zicht naar binnen nauwelijks beperkt en vallen de Duitse sportwagens goed op voor voorbijgangers. Tevens fungeren de kleine radiatoren samen met de roestvrijstalen zuilen als ramkraakbeveiliging. 

Vrijstaande Mini DBE

De vrijstaande Mini DBE radiatoren van Jaga hebben minimale afmetingen met een maximum warmte. Discreet opgesteld, bij bijvoorbeeld grote raampartijen, buigt deze radiator de kilte van een venster om in een aangename warmte. De Mini’s zijn op een slimme manier met elkaar gekoppeld en delen één stuurprint per vier radiatoren. Dit zorgt ervoor dat er een minimaal aantal stopcontacten nodig zijn om de DBE units van stroom te voorzien. De Mini’s werken volledig automatisch op aanvoertemperatuur en de thermostaatkraan.

 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Energiesprong
  • Eschmarke
  • Medisch Centrum
  • Ecocredo