Renovatie Villa Römershof

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
Peter Janssen
Opdrachtgever
GABA Verzekeringen, Makelaardij en Hypotheken
Installateur
Installatiebedrijf Smeijer
Oplevering
Najaar 2017
Producten
Kantoorvilla Römershof aan de Velperweg in Arnhem werd in het najaar van 2017 grondig gerenoveerd. Er is veel werk gemaakt van de villa met een oppervlakte van 900m2 inclusief parkeergelegenheid. Het karakteristieke pand is zowel intern als extern gemoderniseerd en is daarmee een eigentijds kantoor voor GABA geworden met een monumentale uitstraling.
 
Het pand is aan de buitenkant zoveel mogelijk gerenoveerd in de traditionele stijl, terwijl het interieur strak en modern is gemaakt. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit bouwkundige en installatietechnische aanpassingen. Dakkapellen die in de jaren zeventig zijn toegevoegd en een entreesluis aan de achterzijde van het pand zijn vervangen door eigentijdse transparante delen die het contrast tussen de moderne uitstraling en de  monumentale villa vergroten.  De traditionele indeling is vervangen door een ruimtelijke transparante indeling, waardoor er veel connectie is tussen afdelingen onderling. De grote vide in de centrale hal zorgt voor verbinding tussen de verdiepingen. 
 
Mooie uitdaging 
“Dit was een mooi, uitdagend project”, zo vertelt Heiko Smeijer van Installatiebedrijf Smeijer. “Het was een groot renovatieproject waar zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant veel gedaan is. In het pand is het souterrain uitgegraven en is de hele riolering opnieuw aangelegd. In het hele pand, op elke verdieping, zijn nieuwe installaties aangelegd, waardoor op elke werkplek de temperatuur optimaal geregeld kan worden.”
 
Ventilatiesysteem
De opdrachtgever vond het belangrijk dat er in het pand een juist binnenklimaat zou komen, door het pand zo duurzaam mogelijk in te richten. Er is daarom geadviseerd om in het gehele gebouw de Jaga Strada radiator in combinatie met het ventilatiesysteem Oxygen2 te plaatsen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er altijd op de juiste temperatuur wordt verwarmd, maar dat er ook altijd genoeg frisse lucht binnenkomt door het Oxygen2 ventilatiesysteem. De Oxygen2 kan als ventilatie-unit ingebouwd worden in de Strada, maar kan ook als stand-alone ingezet worden. Iedere ventilatie-unit is voorzien van een CO2-sensor die op basis van de CO2-waarde de luchttoe- en afvoer op elkaar afstemt. Hierdoor wordt een prettig werkklimaat gecreëerd.
 
 
“De Jaga Strada biedt meerdere functies tegelijk en dat is van grote toegevoegde waarde voor dit project. Met Jaga werd hier duidelijk het verschil gemaakt”, zegt Heiko Smeijer. “Het was heel prettig om in samenwerking en overleg met de Jaga adviseurs het beste plan neer te leggen voor Römershof waardoor de opdrachtgever en werknemers heel positief zijn over het resultaat.”
 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Raad v State
  • Portiekflats
  • Duinzicht
  • Dahliastraat