Servicecentrum De Vloot, Maassluis

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
Adviesbureau Nieman
Opdrachtgever
Woningbouwvereniging Maasdelta
Installateur
Mampaey, Dordrecht
Oplevering
maart 2013
Producten

In maart 2013 opende servicecentrum De Vloot in Maassluis zijn deuren. Binnen dit centrum zitten diverse voorzieningen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en onderwijs gehuisvest. Het vormt het kloppend hart van de woonservicezone De Vloot. Rondom het servicecentrum worden 96 nieuwe huurappartementen gebouwd en 27 gerenoveerd. Diverse voorzieningen zijn volgens LEAN bouwconcept verwezenlijkt.

Careyn wil dat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en daarbij zelf de regie in handen hebben: zelfredzaamheid, veiligheid en informatie. In de appartementen zijn diverse energiezuinige en veilige oplossingen van Jaga geplaatst, namelijk de Hybrid Solutions en Low-H2O radiatoren. In de woon/slaap studio’s is gekozen voor de Jaga Mini met op speciaal verzoek de toevoeging van afgeronde hoeken. In de badkamers en in alle gangen is gekozen voor de Jaga Maxi: een Low-H2O radiator met extreem solide bekleding, een voorpaneel uit 1,5 mm dikke stalen profielen en zijkanten met veilig afgeronde hoeken. Beide zijn robuuste oplossingen die tegen een stootje kunnen van een ziekenhuisbed of een rolstoel. Door de unieke eigenschap van Low-H2O radiatoren zal de aanraaktemperatuur nooit hoger zijn als 43°C. Hieraan kan men zich nooit verbranden.

Als hoofdtoestel zijn er in de woon/slaap studio’s en in de gemeenschappelijke woonkamers Jaga Hybrid Care units geplaatst. Dit toestel voorziet in drie functionaliteiten: Lage Temperatuur Verwarming (LTV), condenserende koeling en vraag gestuurde ventilatie (op basis van CO2). Met de robuuste kast met afgeronde hoeken vormt deze unit de kern van comfortabele zorg in de kamers. De Hybrid Care is een combinatie van de Oxygen ventilatieunit met een Jaga Briza ventilatorconvector, volledig gestuurd d.m.v. het Jaga Greenwire bussysteem, elegant ingebouwd in een Strada/Sentinel omkasting. De bediening van dit geheel vindt plaats door middel van het Jaga Greenwire gestuurde OLED smartswitch. Deze is volledig automatisch maar de bewoners/verzorgers kunnen hier eventueel op ingrijpen en zelf de temperatuur en de ventilatie in de ruimte bepalen.

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Portiekflats
  • Bennekom
  • Council House
  • Majella school