Woning Driebergen

Aanvullende informatie

Architect
Adviseur
Seinen Projectontwikkeling
Opdrachtgever
Hanno Smits en Lucie Schoenmakers
Installateur
Oplevering
2014
Producten

Toen Hanno Smits en Lucie Schoenmakers besloten hun woning in Driebergen te laten verduurzamen, pakten ze het meteen goed aan.

Eén van de meest ingrijpende aanpassingen in de woning van Hanno en Lucie is de volledige vervanging van het verwarmingssysteem. Daarbij is gekozen voor twee warmtepompen: een lucht/water-warmtepomp voor ruimteverwarming en een warmtepompboiler voor warm tapwater. De oude hoogtemperatuur-radiatoren hebben plaatsgemaakt voor Strada radiatoren van Jaga. Belangrijke reden daarvoor is dat ze veel minder cv-water gebruiken dan traditionele radiatoren. “Bovendien reageert dit systeem sneller”, vertelt Jan Nieuwveld, die als projectontwikkelaar bij Seinen Projectontwikkeling de renovatie heeft begeleid. “Als het buiten 17 °C is en je hebt binnen een warmtevraag van 20 °C, wordt het met oude radiatoren al snel 22 °C. Het warme cv-water blijft de ruimte namelijk nog een tijd doorverwarmen. Door de Low H2O-radiatoren stroomt veel minder water, daardoor heb je geen last van dat effect en kun je je huis veel preciezer verwarmen en koelen.”

Dynamic Boost Effect

De Low-H20 radiatoren zijn bovendien voorzien van DBE (Dynamic Boost Effect). Dit is een kleine ventilator die ervoor zorgt dat warmte sneller de ruimte in wordt gebracht als het verschil tussen de bestaande en de gewenste temperatuur te groot wordt. Volgens Lucie Schoenmakers is het verschil duidelijk merkbaar, al wordt de DBE niet vaak gebruikt: “Als we thuis zijn, gebruiken we meestal de houthaard. Eigenlijk maken we er een sport van om de warmtepomp zo min mogelijk te laten werken, zodat we zoveel mogelijk energie besparen.” 

 

Events / Acties

Referenties

  • KOELEN
  • VENTILEREN
  • VERWARMEN
  • Galerijwoningen
  • AE A'dam
  • Acaciapark
  • Majella school